zondag 26 juni 2016

Risotto met groene thee


Belofte maakt schuld! Ik beloofde jullie te experimenteren met thee. Dit heeft geleid tot dit eerste, heerlijke receptje. Groene thee, met gember en citrus neemt hier de plaats in van bouillon. In mijn ogen een waardig, gluten- en lactosevrij, alternatief. Probeer het zelf uit en ontdek deze smaakbom!

Ingrediënten (voor 4 personen):

320g rijst voor risotto
640 ml sterke groene thee
1 kleine rode ui
1 cm gemberwortel
8 gedroogde kardemompeulen
60g soya cuisine
olijfolie
peper en zout
verse muntblaadjes voor de afwerking

Werkwijze:

Snipper de ui zeer fijn. Schil en rasp de gemberwortel. Snij de peulen in schijfjes. Fruit ui, gember, kardemom en limoenzeste glazig; voeg de rijst toe en roer goed om. Blus met het limoensap en laat even inkoken. Voeg nadien dee per deel de thee toe. roer goed en laat de rijst rustig al het vocht absorberen. Als alle thee is opgenomen, is de risotto gaar. Haal van het vuur. Werk af met de sojacuisine en een scheut olijfolie. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Ik serveerde deze risotto met gestoomde wortel en asperges en een kipsaté, gemarineerd met groene peper en limoen!
Zalig!

Veel kook- en proefplezier,

Isabel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten