vrijdag 24 juni 2016

Gegrilde groenten in knapperig tijm-deeg


Dit is werkelijk een top receptje: voor mij persoonlijk altijd feest als dit op tafel komt.
Deze aantrekkelijke groentemengeling, omhuld door een knapperig deeg smaakt heerlijk en vult goed! Het gerecht is erg veelzijdig: serveer het warm met een stukje gegrilde kip of met een geroosterd lamskoteletje! De restjes neem je samen met een groene salade als lunch mee naar het werk of snoep je op als tussendoortje.

Ingrediƫnten (voor 1 ovenschaal):

1 kleine aubergine, schoongemaakt en in dikke plakken
1 ei
115g boekweitbloem
3 dl ongezoete amandelmelk
2 eetlepels verse tijmblaadjes
1 rode ui
2 courgettes
1 rode paprika
1 gele paprika
4 Ć  5 eetlepels olijfolie
peper en zout naar smaak

Werkwijze:

Leg de plakken aubergine in een vergiet en srtooi er flink wat zout over. Laat 10 minuten staan, laat het overtollig vocht uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Klop ondertussen in een kom het ei los. Voeg in delen de bloem toe en maak er met de amandelmelk een glad beslag van. Roer er de tijm, peper en zout door en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snij alle groenten in plakken. Verhit de olie even in de warme oven. Roer alle groenten er door en grill gedurende 20 minuten. Klop het beslag nog eens op en schenk over de groenten (Dit moet een beetje beginnen sissen, als je goed bezig bent!). Bak nog een dertigtal minuten tot het deeg knapperig en goudbruin is.
(Facultatief kan u het gerecht nog overstrooien met wat geraspte parmezaan of een lactosevrije variant.)

Smakelijk!

Isabel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten