woensdag 15 juni 2016

Zelfgemaake "agrum-limonade"

























Wanneer de zon schijnt, de lucht blauw is en je studenten nood hebben aan een opkikkertje, dan is het moment daar om zelf limonade te maken.
Homemade limonade is uiteraard veel gezonder dan de klassieke frisdrank: bevat meer vitamines en mineralen, het suikergehalte is opmerkelijk lager. Bovendien smaakt dit zelfgemaakte drankje heerlijk en wordt je er instant goed gezind van!

Gebruik als basis van een homemade limonade altijd een zelfgemaakt suikersiroop.
Ik doe dat door 1 liter water te koken met 100 g rietsuiker en 15 g stevia (waarvan de zoetkracht 10 maal sterker is dan suiker). Deze suikersiroop laat je afkoelen en is in de koelkast een drie à vier weken houdbaar.

Voor een karaf agrum limonade heb je het volgende nodig:

3  sinaasappels
1 roze pompelmoes
1/2 citroen
1 limoen
500 ml bruiswater
250 ml suikersiroop
ijblokjes 
enkele muntblaadjes

Werkwijze:

Snij 1 van de appelsienen in kleine kubusjes en hou deze opzij voor de garnituur.
Pers het overige fruit in een citruspers. Vermeng het fruitsap met de suikersiroop en het bruiswater. Voeg wat ijsblokjes en de gekeusde munt blaadjes toe.
Verdeel de blokjes appelsien over de glazen en serveer met de limonade.

Smakelijk,

Isabel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten