dinsdag 28 juni 2016

Geroosterde bloemkoolpuree


Eigenlijk heb ik nu pas bloemkool leren eten. Ik was nooit echt fan van de waterachtige, scherpe smaak van deze groente. Maar geloof het of niet ... op deze manier bereid, verleid je zelfs de grootste bloemkoolhater (mezelf dus) tot positieve reacties.

Ingrediënten (voor 4 personen):

1 bloemkool
1 kg zoete aardappel
groentebouillon
peper, zout naar smaak
1 theelepel komijn
olijfolie
verse kruiden en geraspte parmezaan (of een lactosevrije variant) ter afwerking

Werkwijze:

Snij de bloemkool in roosjes en verdeel deze over een ovenschaal. Sprenkel er enkele lepels olijfolie over. Overstrooi met peper, zout en komijnzaadjes.
Rooster een 20-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Schil de zoete aardappels en snij deze op blokjes. Kook ze gaar in groentebouillon.
Giet af en bewaar een deel van het kookvocht om de puree smeuïg te maken. 
Pureer en meng de zoete aardappel en de bloemkoolpuree. Besprenkel ter afwerking met enkele druppels olijfolie en overstrooi met parmezaanschilfers en verse groene kruiden!

Deze puree is erg lekker bij een worstje of een hamburger. laat zich ook smaken bij varkensvlees of koteletjes!

Geniet ervan,

Isabel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten