zaterdag 5 maart 2016

Prei-selderijsoep met winterkruiden en champignons


Niets smaakt zo lekker dan een kommetje lekkere, hartverwarmende soep als het buiten koud en guur is. 
Ken je dit gevoel? Na een lange dag op school, kom je buiten en je stapt op je fiets. Het is keihard aan het regenen ... en tot overmaat van ramp heb je ook nog tegenwind!
Hoe zalig is het dan niet als mama dan klaar staat met een droge handdoek, terwijl het huis al heerlijk geurt naar vers gemaakte soep !?
Met dit lekkere receptje is het leed zo geleden ...


Ingrediƫnten:

2 dikke uien
4 stengels prei
1 groene selder
4 eetlepels olijfolie
250g champignons
een klontje kokosolie
1 handjevol geroosterde pijnboompitten
1.5 l glutenvrije kippenbouillon
25 g geritste tijm
25 g fijngehakte rozemarijn

Werkwijze:

Snij de uien, de prei en de selder in grove stukken en stoof deze even aan in de olijfolie. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat een 20-tal minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Mix de soep mooi glad. Voeg als garnituur in kokosolie gebakken champignons, de verse kruiden en de pijnboompitten toe. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
Om zalig van te genieten ... gun je kroost momentjes om later aan terug te denken!

Smakelijk!

Isabel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten