maandag 7 maart 2016

Ovenschotel met broccoli


Ik stel jullie vandaag een atypische ovenschotel voor.
Geen witte saus van melk en roux, geen krokant kaaskorstje ... maar wel een kleurrijke smaakbom, rijker aan vitaminen en mineralen dan zijn traditionele broertje en zeker ook vriendelijker voor je lijn en last but not least: LEKKER!

Ingrediƫnten:
(voor 4 personen)

  • 500g kippengehakt (check bij je slager of dit glutenvrij is) of 500g quorngehakt
  • 1 broccoli (ongeveer 500g)
  • 1,2 kg zoete aardappel
  • wat verse salie
  • quinoavlokken en pistachenoten
Werkwijze:

Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Breng aan de kook. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en doe deze in een stoommandje dat je boven de zoete aardappel plaatst. Stoom gaar in 12 Ć  15 minuten.
                                                

Bak ondertussen het gehakt aan. 
Maak van de zoete aardappel een puree. Strooi er rijkelijk gehakte salie bij en breng op smaak met peper, zout en een weinig muskaatnoot.
Vul een ovenschotel in laagjes: onderaan het gehakt of de quorn, daarboven op komen de broccoliroosjes en bovenaan strijk je de puree mooi glad.
Geen ovenschotel zonder een mooi krokant korstje! Daarom overstrooi je je schotel met quinoavlokken en gehakte pistachenoten.
Bak aan in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 minuten.
Roep je huisgenoten aan tafel ... en smullen maar!

Creatieve kookgroetjes,

Isabel















Geen opmerkingen:

Een reactie posten