zaterdag 12 maart 2016

Stoemp van zoete aardappel en pompoen met worst



Geef het eerlijk toe ... klein en groot: iedereen is gek op een ouderwetse stoemp met worst! Ik schotel jullie vandaag een eigenzinnige, maar smaakvolle en gezonde versie voor van dit gerecht. Natuurlijk met de gluten- en lactosevrije garantie!
Begin maar al te waterdtanden ...

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

800g aardappelen
800g pompoen (Gebruik bv. hokkaido voor dit recept ... die hoef je niet te schillen!)
800g zoete aardappel
500g kippenworst (Check bij je slager of deze gluten- en lactosevrij is.)

Werkwijze:

Schil de aardappel en de zoete aardappel en snij in blokjes, doe ze in een pot met water en zout. Was de pompoen zeer goed en snij deze ook in blokjes. Zet de pompoen in een stoommandje boven op de aardappelen. Kook en stoom gaar in 20 minuten. Giet het water van de aardappelen en voeg alles bij elkaar. Mix tot een gladde stoemp. Voeg wat gehakte peterselie of andere kruiden toe en kruid eventueel bij met peper, zout en een beetje nootmuskaat. 
Terwijl de groenten en de aardappelen garen, kan je de worst bakken. Voor een perfect gebakken worstje zonder al te veel extra vetten, zet ik een pan met een klontje kokosolie op een laag vuurtje. Om perfecte worstjes te bakken, heb je immers tijd nodig!
Laat het je smaken!

Kookgroetjes,
Isabel




Geen opmerkingen:

Een reactie posten