zondag 13 maart 2016

Past havermout in een glutenvrij dieet?







Havermout veroorzaakt lagere suikerpieken dan wit of bruin brood, en houdt op die manier de honger in toom. Havermout bevat bovendien massa's vezels en is om die reden een topproduct voor hart en vaten! Bovendien bevat havermout niet al te veel calorieën, bevat het veel antioxidanten, kan je er eindeloos mee variëren en is havermoutpap snel klaar.

Waarom is havermout, van nature glutenvrij, dan toch zo omstreden voor mensen met coeliakie?

Ten eerste wordt havermout meestal verwerkt in fabrieken waar ook glutenbevattende granen worden verwerkt, waardoor het sporen van gluten kan bevatten.

Ten tweede wordt haver op een nogal specifieke manier geteeld en geoogst. Het akkerland wordt in drie delen opgesplitst. Op één deel wordt tarwe verbouwd, op een tweede haver en het derde ligt brak. Dit wordt jaarlijks gewisseld omdat de grond niet uitgeput zou raken. hierdoor kan kruiscontaminatie ontstaan.

Controleer dus zeker op de verpakking of de havermout gegarandeerd GLUTENVRIJ is!
Ik gebruik altijd deze:

Hoe meer je weet, hoe slimmer je kan aankopen!
Smakelijke groeten,

Isabel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten